Nagyvilág

Elüldözte a betörőt a felfegyverzett nagymama

„Megpróbáltam megölni. Bárki tör be hozzám, meg fogom ölni” – mondta a 74 éves texasi nő.

Rossz nagymamához tört be egy maszkos, fegyverrel fenyegetőző betörő, amikor az ajtót feltörve benyomult a texasi Rebbie Roberson házába. A 74 éves nő ugyanis a férfit látva azonnal felkapta a mindig közelében lévő revolverét, ráfogta a betörőre, majd lőni kezdett – jelentette a helyi sajtó.

Roberson a KSLA televíziónak elmondta: éppen arra készült, hogy megnézze az esti híradót, amikor a maszkos férfi betört hozzá. Ekkor odanyúlt a közeli asztalon heverő .38-as kaliberű revolveréhez, majd a férfira fogta, aki ezt látva azon nyomban menekülni is kezdett. A nagymama követte, és több lövést is leadott rá. A golyók azonban csak a falat találták el.

„Nem tudom, hogy eltaláltam-e. De az biztos, hogy megpróbáltam” – mondta el a nő, hozzátéve, reméli, hogy sikerült megsebesítenie. „Megpróbáltam megölni. Bárki tör be hozzám, meg fogom ölni” – jelentette ki az idős nő. Aki elmondta: fegyvere mindig a közelében van, de ez volt az első alkalom, amikor használnia kellett.

A helyi rendőrség közölte, hogy semmi problémájuk nincsen azzal, hogy a nő rálőtt a betörőre. „A texasi törvények értelmében minden polgárnak joga van megvédenie magát, és családját” – mondta el a KSLA-nek  Jeff Neal, a Bowie-megyei serifhivatal helyettes vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik