Nagyvilág

Hidegvérrel lőtte agyon a betörőt a dédi

Hidegvérrel nyitott tüzet a férjét megtámadó betörőre a nyolcvanéves Barb Moles. A támadó egy feszítővassal ütötte meg a férfit, majd egy késsel megszúrta, a házaspár otthonában. Barb Moles azt mondja, soha sem akart embert ölni, különösen nem ebben a korban, de nem volt más választása.

Steven Sheppard gyógyszerekért tört be Molesékhoz a Washington államban fekvő Sultanban, április 28-án, este fél kilenckor. A 25 éves férfit azonban megzavarta a 75 éves Leland Moles. Amikor Barb meghallotta a zajt, elővette a 38-as pisztolyát, majd elindult, hogy utánanézzen, mi történik.

Amikor meglátta a földön, vértócsában fekvő férje fölött álló idegent, csak arra tudott gondolni, hogy cselekednie kell. „Meg akartam állítani, nem volt más gondolat a fejemben, csak az, hogy meg kell állítanom” – nyilatkozta napokkal később egy seattlei hírcsatornának a nyolcszoros nagymama, és háromszoros dédnagymama.

Barb négyszer lőtt, három lövedék találta el a betörőt, aki a helyszínen meghalt. Később kiderült, hogy Sheppard visszaeső volt, korábban ült már rablásért. Leland Molest azóta kórházban ápolják, az állapota stabil. A megyei sheriff hivatala még nem zárta le a nyomozást az ügyben.

Barb Moles később elmesélte, hogy a pisztolyt épp a férjétől kapta karácsonyra, és a történtek után sem habozna egy percig sem, ha újra úgy adódna, hogy használnia kéne. „Nem vagyok egy tipikus nagyi, ha nem vette volna észre” – mondta riporternek.

(Fox)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik