Nagyvilág

Videón az isztambuli mészárlás első pillanatai

Előkerült az isztambuli Reina klub bejáratát figyelő kamera felvétele, amelyen látszik, hogy a január 1-én az Iszlám Állam nevében merényletet elkövető férfi befelé lő, illetve ahogyan a biztonsági személyzet bemenekül a szórakozóhelyre.

A felvételnek nincsen hangja, annyi azonban látszik, hogy lövések csapódnak be.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, egy kanadai és egy orosz nő is meghalt a szilveszter éjszaka végrehajtott, 39 halálos áldozatot követelő terrortámadásban.

A 39 halálos áldozat mellett összesen 69 sebesültet ápolnak kórházban, négy ember állapota súlyos. A magyar külügyi tárca vasárnap déltájban azt közölte, hogy nincs magyar érintettje az isztambuli merényletnek.

Több mint 24 órával a támadás után a török rendőrség még mindig keresi a merénylőt, aki hajnali negyed 2-kor behatolt a Boszporusz európai partján található felkapott táncos szórakozóhelyre, és tüzet nyitott az ott mulató 7-800 vendégre.

Egy szemtanú szerint a lövöldözés 10-15 percig tartott, és az elkövető ezalatt körülbelül 50-60 lövést adott le sorozatlövő fegyveréből. Az NTV török hírtelevízió legfrissebb értesülése szerint azonban a merénylő hét perc alatt 120-180 lövést adott le, mielőtt átöltözött, és fegyverét hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A támadás akkor ért véget, amikor a török különleges erők megrohanták az épületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik