Nagyvilág

Mark Zuckerberg új vallást választott

A Facebook társalapítója és jelenlegi vezére eddig ateistának tartotta magát, ám úgy néz ki, hogy egy szűk hete, épp karácsony napján megváltoztatta a véleményét. Zuckerberg a saját Facebook-profilján tett közzé egy bejegyzés, amely alatt egy kérdésre válaszolva tett meglepő kijelentést. Íme, a karácsonyi poszt, amely alá érkezett a kíváncsiskodó komment.

Nem ateista vagy?

Kérdezte az egyik felhasználó Zuckerberget, amire aztán jött a meglepő válasz:

Zsidó családban nevelkedtem, aztán jött egy olyan időszak az életemben, amikor megkérdőjeleztem dolgokat, de ma már úgy gondolom, hogy a vallás nagyon fontos.

A karácsonyi posztból nem derül ki egyértelműen, hogy a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere melyik vallást választotta, de a találgatások természetesen rögtön elindultak. Sokaknak már az igy gyanús volt, hogy Zuckerberg a posztjánál a “celebrating Christmas” tevékenységet állította be, de a keresztény vonalat erősíti az is, hogy a techmilliárdos és a felesége nemrég Ferenc pápánál járt vendégségben.

De a buddhizmusnak is nagy esélye van, hogy megkaparintsa magának Zuckerberget, mivel a felesége is ezt a vallást gyakorolja, ráadásul maga Mark is mutatott már némi érdeklődést a buddhista gondolatvilág iránt. Ez a kicsivel több mint egy éve készült fotón a térdre ereszkedő maga Zuckerberg látható egy kínai szentélyben.

Szerinted melyik valláshoz került közelebb a Facebook úristene?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik