Nagyvilág

Kukásautókkal vigyáznak a szilveszterezőkre New Yorkban

A nagyváros polgármestere azt mondta: nem tudja, miért akarnak milliók a hidegben ácsorogni, de felkészülnek rá.

Kukásautókkal zárják körül idén szilveszterkor a híres New York-i Times Square-t, ahová kétmillió ünneplőt várnak. A 16 tonnás járműveket homokkal töltik fel.

James O’Neill rendőrparancsnoknak ez az első szilvesztere ebben a tisztségben. Azt mondta: nincsenek információik konkrét biztonsági fenyegetésről, de mindenki tudja, hogy a világ szeme a Times Square-en van szilveszterkor. A tavaly hatezres rendőri létszámot idén még kétezerrel bővítik.

A kukásautó-blokádot már alkalmazták a hálaadás-napi ünnepségen, a nyári nizzai merényletből okulva, amit a tömegbe hajtó teherautóval követtek el, csakúgy, mint múlt hétfőn a berlini támadást.

New York polgármestere, Bill de Blasio azt mondta:

Nem tudom, miért akarnak millióan kint ácsorogni a dermesztő hidegben, de ezt fogják csinálni, mi pedig felkészülünk rá.

Azt mondta: a biztonsági intézkedéseknek sok látható jele lesz, és sok olyan is, ami nem látható. A hatóságok arra biztatják az ünneplőket, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek. A térre nem lehet hátizsákot, nagyméretű csomagokat és alkoholos italokat sem bevinni. De Blasio azt kérte: aki olyan dolgot lát, ami fenyegetést jelenthet, az mindenképpen jelezze egy rendőrnek. (NY Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik