Nagyvilág

Már hatvanmilliónál tart a lengyel kamionos családjának szervezett gyűjtés

Az adakozást kezdeményező brit teherautósofőr azt mondta: először csak néhány száz fontra számított.

Már több mint hatvanmillió forintnyi összegnél jár az a gyűjtés, amelyet egy brit teherautósofőr kezdeményezett a múlt hétfői berlini merényletben megölt lengyel kamionos családjának. A 37 éves teherautósofőrt felesége és 17 éves fia gyászolja a lengyelországi Roznowóban.

A GoFundMe portálon zajló gyűjtéshez kapcsolódó felhívásban Dave Duncan azt írta: bár nem ismerte Lukasz Urbant, megdöbbent a történetén, és el sem tudja képzelni, mit érezhet most a családja. „Nincs az a pénz, ami visszahozná Lukaszt, de remélhetőleg segíteni fog, hogy a családnak meglegyen, amire szüksége van” – tette hozzá.

Miután sok ezren küldtek pénzt a családnak, a brit sofőr azt mondta: elámult azon, hogy világszerte milyen bőkezűen adakoztak az emberek. Hozzátette: amikor elindította a gyűjtést, csak néhány száz fontnyi adományra gondolt, de ezt sokszorosan sikerült túlteljesíteni.

Duncan elmondta: Urban munkaadójával és a lengyel nagykövetséggel is felvette a kapcsolatot, hogy biztosan eljusson a pénz a családhoz. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik