Nagyvilág

Zürichi lövöldözés: 21 éves ghánai-svájci férfi nyitott tüzet a mecsetben

Egy huszonnégy éves svájci férfi volt a mecsetként is működő zürichi iszlám központban lövöldöző fegyveres, nincsenek egyértelmű jelek arra, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt - közölte kedden a svájci rendőrség.

A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a svájci állampolgár nevét, de közölték: gyanújuk szerint a hétfő esti lövöldözést megelőzően vasárnap is bűncselekményt követett el Zürichben, meggyilkolt egy másik férfit. Az iszlám központban végrehajtott támadás indítékát egyelőre nem tudták megállapítani.

A rendőrség rámutatott arra is:

egyelőre semmi sem utal arra, hogy a zürichi lövöldözés összefüggne a hétfő esti berlini kamionos incidenssel.

A zürichi főpályaudvar közelében található, szomáliaiak által látogatott iszlám központba hétfőn este fél hat körül rontott be egy férfi, válogatás nélkül több lövést is leadott az épületben imádkozókra, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrség néhány órával az ámokfutás után egy holttestet talált a központtól nem messze. A hatóságok azt feltételezik, hogy az elkövető végzett magával a mecsetnél elkövetett támadás után.

A ghánai származású elkövetőt DNS-vizsgálattal azonosították. A férfi hét évvel ezelőtt biciklilopás miatt került be a svájci bűnügyi nyilvántartásba, DNS-mintát is ekkor vettek tőle a hatóságok.

Az iszlám központban történt lövöldözésben súlyosan megsebesült egy 30, egy 35 és egy 56 éves férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik