Nagyvilág

Zürichben többen megsérültek egy lövöldözésben

Egy Iszlám Központ mellett lövöldöztek a német sajtó szerint a svájci Zürichben. Azt írják, hárman megsérültek, őket az utcán találták meg a rendőrök, nem a központban. Egy 30, egy 35 és egy 56 éves férfi sérült meg. A Reuters szerint a három sérültből kettőnek súlyos a sebesülése.

Zömmel szomáliak látogatták a mecsetnek használt központot a város pályaudvarának közelében – írja a Neue Zürcher Zeitung. Egy elkövetőről tudni, ő elmenekült. A harmincas éveiben járó, fekete öltözékben megjelenő támadót keresik. A rendőrség lezárta a környéket és a belvárost. Egy holttestet talált a környéken a rendőrség, de nem közöltek olyat, hogy köze lenne a lövöldözéshez.

Swiss police officers hold a blanket to cover a dead body found near a Muslim prayer hall, central Zurich, on December 19, 2016, after three people were injured by gunfire. Local media reported the incident occurred in the Muslim prayer hall near the city's railway station. Swiss media said the three wounded people, all adults, were found in the street where the prayer hall is located. The suspected assailant had fled the scene and police sealed off the area. / AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER
AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER

A rendőrség közlése szerint nem tudni, van-e bármilyen köze a helyszínnek, nevezetesen az iszlám központnak a történtekhez. A lövöldöző elmenekült a tetthelyről, a rendőrség nagy erőkkel keresi. Az egyik megkérdezett szomáli férfi azt mondta, ez békés hely, sose volt senkivel problémájuk, sose zaklatta őket senki.

Svájcban igen ritkák a fegyveres támadások. Az ország lakosságának 5 százaléka muszlim, ami komoly fejtörést okoz a katolikus országnak. 2009-ben egy népszavazáson már megtiltották újabb minaretek építését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik