Belföld

A svájci nagykövet is találkozott Orbán Pharaon professzorával

Nagy István berni magyar nagykövet elismerte az Indexnek, hogy 2015-ben, egy fogadáson, a miniszterelnökhöz hasonló körülmények között találkozott az Interpol körözési listáján 25 éve szereplő Ghaith Pharaonnal. Nagy szerint azóta nem találkoztak, de a portál azt firtató kérdésére, hogy az említett fogadás előtt volt-e köztük kapcsolat, nem válaszolt.

Az Index forrásai szerint a szaúdi olajmilliárdos az arab pénzvilágban jártas magyar kapcsolatai révén jelent meg tavaly az országban – nem amerikai titkosszolgálati ügyletek eredményeként. Mint írják, Nagy István, rendkívüli és meghatalmazott berni nagykövet lehet az egyik, aki vonzó befektetési célpontként ajánlhatta Pharaon figyelmébe Magyarországot.

Mivel pontos válaszokat nem adott Nagy, elképzelhető, hogy azon a fogadáson találkozott Pharaonnal, amelyen Orbán Viktor is ott volt. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mikor volt a miniszterelnök által a Parlamentben említett díszvacsora, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pedig csak annyit közölt az erről érdeklődő portállal, hogy Orbán Viktor már „részletesen válaszolt” a témában. Jordánia tiszteletbeli konzulja sem válaszolt a feltett kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik