Nagyvilág

Újra bombáznak Aleppóban

A felkelők szerint a kormányerők, az oroszok szerint a felkelők támadnak.

Bár kedden már arról szóltak a hírek, hogy befejeződtek a harcok a szíriai Aleppóban, szerdán délelőtt arról érkeztek hírek, hogy kiújult a bombázás.

Kedden Oroszország és Törökország közbenjárásával megállapodás született a fegyvernyugvásról és arról, hogy a Kelet-Aleppóban rekedt civilek és felkelők szabadon távozhatnak. A híradások szerint a kormány buszokat is küldött, amelyekkel ötezer ellenzéki harcost és családtagjaikat vinnének el egy másik településre, amely a lázadók kezén van. Bár az evakuálásnak szerdán hajnalban el kellett volna kezdődnie, ez egyelőre nem történt meg. Az nem világos, hogy mi okozza a késlekedést.

Szíriai ellenzéki aktivisták eközben robbanásról és rakétabecsapódásról számoltak be, amelyek helyi idő szerint délelőtt tíz óra után érték Kelet-Aleppót.

Az orosz védelmi minisztérium ugyanakkor azt közölte, hogy a felkelők sértették meg a tűzszünetet, a kormányerők állásait támadva. Szerintük a lázadók arra a konvojra is tüzet nyitottak, amellyel azokat szállították volna el, akik beleegyeztek abba, hogy elhagyják a várost. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik