Nagyvilág

Egyre több iszlám hitű menekült tér át a kereszténységre Németországban

Sokuknak a szabadságot is jelenti az Európában felvett új vallás, amelyet hazájukban tilos lenne gyakorolniuk.

Egyre több és több menekült tér át az iszlám hitről a keresztényre Németországban az egyes egyházak szerint – írta összeállításában az Independent.

Az APF francia hírügynökség egy evangélista keresztelőn is járt, amelyen összesen négyen tértek meg és vették fel új vallásukat.

A szertartást végző pap, Matthias Linke szerint nagyon sok menekült tekint úgy Európára, mint a helyre, ahol szabadon gyakorolhat bármilyen vallást, és ők a

szabadság vallását választják.

Ugyanis sok iráninak, akiknek a hazájában államvallás az iszlám, például a kereszténység ezt is jelenti – tette hozzá.

Matthias Linke egy menekültet keresztel meg. Fotó: Gettyimages/AFP
Matthias Linke egy korábban iszlám vallású menekültet keresztel meg. Fotó: Gettyimages/AFP

Egy katolikus plébános, Felix Goldinger pedig már arról számolt be, hogy nemcsak irániakat, hanem Afganisztánból, Szíriából és Eritreából érkező menekültek is keresztelt már meg.

A Berliner Morgenpostnak nyilatkozó, iraki származású Adel, eleinte félt a többi, iszlám hitű menekülttársa reakciójától, illetve attól is, hogy bátyja meg akarta akadályozni, hogy keresztény barátaival érintkezzen. Végül a szentség felvétele volt élete legboldogabb napja – jelentette ki.

Ugyan pontos számokat nem tettek közzé az egyházak, ám a német evangélikusok egyik 2013-ban kiadott kézikönyvéből egyértelműen kitűnik, hogy a egyes menekültek vagy családok “fokozatosan a kereszténység felé fordulnak”.

Vannak persze aggodalmak is, melyek szerint a megtérni vágyók száma azért növekszik, mert sokan ettől remélik, hogy könnyebben menekültstátuszhoz jutnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik