Nagyvilág

Putyin: A korrupcióellenes harc nem látványosság

Az elnök szerint Oroszország senkivel nem keresi a konfliktust, de nem hagyják, hogy sérüljenek az érdekeik.

Oroszország senkivel nem keresi a konfliktust – jelentette ki Vlagyimir Putyin a parlamentnek és az orosz nemzetnek címzett beszédében.

Nem úgy, mint egyes külföldi kollégáink, akik Oroszországban ellenséget látnak, mi nem keresünk, és soha nem is kerestünk ellenségeket. Barátokra van szükségünk

– jelentette ki, majd hozzátette: azt nem hagyják, hogy sérüljenek az orosz érdekek.

Az orosz elnök közölte: országa készen áll arra, hogy együttműködjön az új amerikai vezetéssel a terrorizmus elleni harcban. Elismerően szólt a Szíriában harcoló orosz katonák bátorságáról, amit kitörő taps fogadott a Kremlben.

Putyin szerint arra is van kilátás, hogy javuljon Oroszország kapcsolata egyes EU-tagállamokkal, a szankciók ellenére is, amelyet Oroszország ukrajnai beavatkozása miatt hoztak. Szerinte az oroszok irányította eurázsiai partnerséget európai országokra is ki lehet terjeszteni, ahol egyre nagyobb az igény a független politikára és gazdaságra, ami a választások eredményén is látszik.

Az államfő beszédének nagy részében az Oroszországot érintő gazdasági és társadalmi kihívásokra fókuszált. A korrupcióval kapcsolatban kifejtette, hogy sajnálatosnak tartja az ilyen ügyek körül a sajtóban kialakult hírverést. Szerinte a korrupcióellenes harc nem látványosság. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik