Nagyvilág

Oltásellenes aktivistának ígért segítséget Trump

Elnökjelölt-aspiránsként még ő maga is beszélt „autizmusjárványról”.

Egy széles körben ismert oltásellenes aktivista azt állítja: megbeszélést folytatott Donald Trumppal, aki kinyilvánította, hogy hajlandó támogatni a védőoltások ellen küzdő csoportokat.

Jennifer Larson, aki úgy véli, hogy a gyerekkori védőoltás és az autizmus között kapcsolat áll fenn, azt mondta: a találkozó idején még republikánus elnökjelölt Trump „elképesztően tájékozott volt az ügyünkben”, és amikor Larson azt mondta neki, hogy ő az egyetlen ember, aki segíthet, azt felelte: segíteni fog.

Trump egy tavaly szeptemberi, párton belüli elnökjelölti vitában már beszélt arról, hogy az „autizmusjárványnak” köze van a védőoltásokhoz. „Láttam, ahogy egy gyönyörű gyermeket elvittek beoltatni… egy hét múlva borzasztóan belázasodott, nagyon, nagyon beteg lett, most pedig autista” – állította. Azt javasolta, a védőoltásokat kisebb adagokban, hosszabb idő alatt kellene beadni.

A hozzáértők ugyanakkor egyetértenek abban, hogy nincs kapcsolat az autizmus és a védőoltás között. A tévhit egy brit tanulmány miatt kezdett terjedni, amelyről kiderült, hogy szerzője szakmai etikai szabályokat sértett. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik