Nagyvilág

Őrületes ötlet: megállók nélküli metrót építene Prága

A fából vaskarikát is képesek feltalálni a csehek, akik olyan új metróvonalat terveznek, ami nem biztos, hogy van máshol a világban.

Magyarországon is szoktak lenni meredek közlekedésfejlesztési tervek, de a csehek ebben is képesek versenyre kelni a magyarokkal. A Seznam arról írt még hétfőn, hogy a prágai városvezetés 2018-ban kezdené meg a város 4-es metrójának, a D vonalnak az építését. Nem akármilyen metrót terveznek:

egy megállók nélküli vonalat.

A dél-prágai Písnicéből indulnának a vonatok, és a belvárostól szintén délre lévő Pankrác állomásig mennének, ahol a C vonalra lehetne átszállni. Eközben egyelőre nem állna meg sehol a metró, szóval csak ilyen ráhordó funkciója lenne.

A szakértők szerint nem feltétlen lesz így olcsóbb a metró megépítése, az állomások utólagos kivájásakor ugyanis le kell majd állítani a forgalmat. A metró biztonsági rendszereit is újra kéne építeni a hat további állomás kiépítésekor. Természetesen az ellenzék sem örül, azokról a kerületekről nem is beszélve, amik alatt megállás nélkül suhanna át évekig a metró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik