Külföld
Generated by  IJG JPEG Library

Ha Trump őszinte lenne, magát tiltaná ki először Washingtonból

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2016. 11. 22. 14:53

Volt már pár elég ironikus pillanata az amerikai elnökválasztásnak. Az eddigi csúcs az volt, hogy Trump folyamatosan azzal vádolta Hillary Clintont és a kormányzati elitet, hogy el fogják csalni a választást.

Majd nem sikerült megszereznie a többségi szavazatot, és mégis elnökké választották. 

Na, Trump megint egy hasonló színvonalú iróniakamiont parkírozott be a Fehér Ház udvarára. Elnökjelöltként az egyik legnagyobb kampányígérete volt, hogy le fogja csapolni a kormányzati mocsarat D.C.-ben. Ez azt jelenti, hogy eltakarítja onnan a korrupt, bebetonozott tisztségviselőket, és a rajtuk élősködő lobbistákat.

Drain the swamp. 

Na, be is jelentette, hogy az első elnöki napján beterjeszti a törvényjavaslatot, hogy aki kormányzati pozíciót vállalt, azt öt évre tiltsák el a lobbizástól. Ez önmagában amúgy sem igazán működne, lobbiengedély nélkül befolyást gyakorolni még veszélyesebb is, mint hivatalos lobbistaként.

Na de ezzel párhuzamosan az történik, hogy

  • Trum vagyonát a gyerekei kezelik majd tovább, ahelyett, hogy a korábbi elnökökhez hasonlóan olyan alapba fektette volna be, amelyre nem lát rá.
  • Ezek a gyerekek lehet, hogy kormányzati pozíciót is kapnak majd.
  • Jared Kushner, Ivanka Trump férje például masszívan érdekelt abban, hogy az Obamacare-t ne töröljék el. Amiről Trump szépen le is tett.
  • Ráadásul Trump legközelebbi emberei között rengeteg volt Goldman Sachs-os van.
  • És a Trump Organization a megválasztása óta folyamatosan nyomást gyakorol a külföldi kormányokra. Trump például saját magának követelt építési engedélyt Argentínától.
  • Trump hotellánca pedig a külföldi vezetőkre, hogy náluk szálljanak meg.

Trump önmagában akkora összeférhetetlenség, hogy innentől fölösleges is nekiállni a mocsár lecsapolásának. Pedig az ő elnökké választásának kevés jó oldala közül pont az volt az egyik, hogy sikerülhet kitakarítani a Fehér Ház és a kormányhivatalok környékéről a Clinton-dinasztia évtizedek óta bebetonozott embereit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.