Nagyvilág

Mutatjuk, ki okolható valójában Trump megválasztásáért

A 38 éves Paul Horner néhány éve abból él, hogy hamis hírekkel árasztja el a Facebookot. Olyannyira sikeresen futott a projektre, hogy Donald Trump fia is hivatkozott már hamis cikkeire, sőt a Google hírei között is megjelentek a kitalált történetei.

Az emberek pedig simán elhitték a kitalációit, volt olyan hír is, amit 250 ezren osztottak meg Facebookon. Donald Trump megválasztása után sokan elkezdték a Facebookot és a Google-t hibáztatni, Horner szerint viszont

az emberek egyértelműen ostobábbak, mint voltak.

A kamuhírgyáros szerint senki nem nézi meg, milyen tényekre hivatkozik a hír, amit olvas, hanem minden ellenőrzés nélkül megosztja azt. Horner azt mondja,

ezért választották meg Trumpot amerikai elnöknek.

Ahogy Horner fogalmaz,

Trump azt mondott, amit akart, az emberek mindent elhittek neki. Amikor pedig kiderült, hogy fele sem volt igaz annak, amit mondott, az emberek már nem foglalkoztak vele. Ez rettentő ijesztő, sosem láttam még ilyet korábban.

Hozzátette, Trump követői közül rengetegen osztották meg az általa gyártott kamuhíreket, így azt gondolja,

Trump miatta lett elnök.

Jogos a kérdés, hogy miért nem hagyta abba a kamuhírek írását, amikor látta, hogy ekkora és ilyen rossz hatással rendelkezik, erről Horner annyit mondott, nem gondolta, hogy lehetséges, hogy Trumpot megválasszák.

(WashingtonPost)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik