Nagyvilág

Megszólalt a német belügyminiszter a terrorellenes óriásrazzia után

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, kedden reggel fél 7-kor tíz tartományra kiterjedő, összehangolt akcióban több száz német rendőr kétszáz ingatlant kutatott át. A terrorellenes razziában a gyanú szerint az  “Az igaz hit” (DWR) nevű szalafista hálózat szervezőinek és támogatóinak hálózatához köthető ingatlanokban tartottak házkutatást, senkit sem vettek őrizetbe.

A Der Spiegel a dpa német hírügynökségre hivatkozva arról ír, hogy Thomas de Maiziere német belügyminiszter elrendelte a szalafista szervezet betiltását. A DWR  a gyanú szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetbe toborzott tagokat. A miniszter Berlinben a nagyszabású akció után azt mondta: a tilalom az iszlamista terror elleni harc fontos jelzése.

Németország egy védekező demokrácia. A radikális, erőszakos iszlamistáknak nincs helye a társadalmunkban

-mondta.

A DWR leginkább az “Olvass!” elnevezésű, 2012-ben indított akcióról ismert, amelynek keretében 25 millió német nyelvű Koránt akartak szétosztani nem muzulmán vallású németországi lakosoknak.

A szalafizmus a muzulmán vallás konzervatív irányzata, amely elveti a világi államot és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik