Nagyvilág

Kitoloncolták az amerikai férfit, aki Szibériában akart élni

Illegálisan ment Oroszországba, de azt remélte, szívesen látják.

Kiutasítanak Oroszországból egy 29 éves amerikai férfit, aki illegálisan szökött az országba a jobb élet reményében – számolt be hétfőn az orosz sajtó.

A biztosítási ügynökként dolgozó coloradói Julio Prieto először a határátkelőn keresztül próbált belépni Kazahsztán felől, de vízum hiányában nem engedték be. Ezután illegális belépéssel próbálkozott, de a határtól nem messze, Karaszuknál elfogták.

A férfi azt mondta a hatóságoknak, hogy azért ment Oroszországba, mert abban reménykedett, hogy talál munkát Szibériában, és jobb élete lesz. A hírek szerint Prieto Mexikóban született és erős akcentussal beszélt angolul. Elismerte, hogy illegálisan lépett be Oroszországba, amiért két év börtönt is kaphatott volna, de végül csak néhány ezer forintnyi büntetést fizettettek vele.

Prietót az orosz állam költségén visszareptették New Yorkba. Egy bírósági dolgozó a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta: a férfi rendkívül csalódott volt, abban reménykedett, hogy szívélyes fogadtatásban lesz része Oroszországban. (The Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik