Nagyvilág

Donald Trump exfeleségének örülne a cseh diplomácia

A Politikónak egy vezető cseh diplomata azt mondta: Ivana Trump, Donald Trump első felesége nagyon jól beválhat a diplomácia területén. A cseh származású egykori modell élénk érdeklődést mutat az Egyesült Államok prágai nagyköveti pozíciója iránt, a fogadó ország pedig a politikai lap értesülései szerint üdvözölné a jelenleg a Trump Organization belsőépítészetért felelős alelnökeként dolgozó Ivana Trump kinevezését.

Tomás Prouza, a miniszterelnök európai ügyekért felelős államtitkára azt mondta, Ivana Trump esetleges kinevezése ellen senki sem fog tiltakozni. Szavai szerint:

Üdvözölni fogjuk, ha Ivana jön, könnyen kapcsolatot teremthet az emberekkel.

Prouza úgy látja: Ivana Trumo könnyen elérné az embereket és jól teljesítene a nyilvános diplomáciában.

Innen származom, ezt a nyelvet beszélem, mindenki ismer. Elég ismert vagyok világszerte, nem csak Amerikában. Írtam három könyvet, amelyeket 25 nyelvre fordították le, 40 országban jelentek meg. Elég sokan ismernek a nevem, az Ivana maiatt. Nincs szükségem a Trumpra

-kommentálta a hírt Ivana Trump, aki 1990-ig volt a republikánus politikus felesége. Ivana Trump, Csehországban született, sikeres síkarrierje költözött az Egyesült Államokba. New Yorkban ismerkedett meg Donald Trumppal, akihez 1977-ben ment férjhez. Három gyermekük született: ifj. Donald, Ivanka  és Eric.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik