Nagyvilág

Az interneten már közel 40 ezren beszélnek Melania Trump megerőszakolásáról

Az Egyesült Államokban tehát mindennapossá váltak a zavargások, a választások óta egyre többen fejezik ki hol békés, hol erőszakos eszközökkel, hogy

Donald Trump nem az ő elnökük.

A hatóságok egyelőre jól kezelik a helyzetet, eddig szinte valamennyi konfliktust sikerült kisebb-nagyobb károk árán rendezni. A fizikai atrocitásoknál sokkal nagyobb gondot jelenthet a jövőben az a folyamat, ami a fejekben lezajlik ezekben az időkben.

A negatív közhangulat nemrég elérte a csúcspontját, az egyik washingtoni Trump Hotel előtti tüntetésen, amikor az egyébként békés demonstráción a transzparensek között feltűnt egy olyan felírat is, amelyen Donald Trump feleségének megerőszakolására buzdítottak.

A tüntetésről készült fotó, miután kikerült Twiterre, hatalmas felháborodást keltett, rövid idő alatt több mint 38 ezren kezdték el használni a #rapemelania hashtaget, amely alatt rendkívül megosztó és heves csatározások mennek arról, hogy mennyire etikus ilyet írni bárkire.

Sok felhasználó arra az érdekes ellentmondásra hívja fel a figyelmet, hogy a szexizmus minden formáját elítélő liberális szavazók hogyan tarthatják elfogadhatónak, ha valaki egy nő megerőszakolására buzdít.

A Twitteren egyébként sokan védelmükbe vették Melania Trumpot, rengetegen írtak arról, hogy ez az a határ, amit meg kell húzni, hiszen

lehet Donald Trump akármilyen szexista, idegengyűlölő, ez még nem jogosít fel senkit arra, hogy ilyen szörnyűséget tegyen.

A helyzet kaotikusságát jól jelzi, hogy már azok is használják a #rapemelania hashtaget, akik már annak a puszta létét és terjedését is bűnnek tartják.

Washington Post

Ajánlott videó

Olvasói sztorik