Nagyvilág

Mozogtak a falak Áder mellett Új-Zélandon

Az Új-Zélandon tartózkodó köztársasági elnök és az őt kísérő delegáció tagjai jól vannak, az ijedtségen kívül nem történt baj - mondta Altorjai Anita, az államfő sajtófőnöke az országban történt földrengést követően az MTI-nek.

Az elnök helyi idő szerint szombaton érkezett Új-Zéland fővárosába, Wellingtonba.

Altorjai Anita elmondta, hogy a magyar delegáció egy wellingtoni szállodában tartózkodik. Éjfél után néhány perccel érezték az erős földrengést, előbb gyengén, majd egyre erősebben mozogtak a falak, tárgyak estek le a polcokról, csörömpöltek a poharak. A biztonsági protokoll szerint a szállodai szobákból egy első emeleti biztonságos, evakuációs helyiségbe kellett átmenniük.

Az első rezgést követően több mint egy tucat gyengébb és erősebb utórezgést éreztek, ezek még most is tartanak. 15 óra után cunami érte el az ország keleti partjait.

A sajtófőnök kiemelte, hogy Új-Zélandon gyakoriak a földrengések, fel vannak rá készülve, jól szervezett rendszer szerint menekítik ki ilyenkor az embereket az épületekből. Altorjai Anita közölte, hogy a köztársasági elnök programja egyelőre nem változik. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik