Külföld

Újsághirdetéssel kerestek nőket, hogy megmenthessék a falujukat a kihalástól

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 11. 10. 17:40

Az ötlet annyira sikeres volt, hogy azt mára már mások is átvették.

A Pireneusok lélegzetelállító hegyei és az Ebro-völgy olívavföldjei és végeláthatatlan szőlőhegyei közé szorult Aragónia Spanyolország egyik legszebb tartománya, melyet kis, elzárt falvak ezrei tesznek még festőibbé. Ezek egyike, az apró Plan a nyolcvanas évek derekán igen szorult helyzetbe került, hiszen a faluban

több, mint negyven egyedülálló férfi, de csak egyetlen hajadon élt,

és jó részük már semmiféle álmot nem dédelgetett egy szép házasságról, és belenyugodott, hogy magányosan fogja befejezni a földi pályafutását. Egyiküknek azonban eszébe jutott a klasszikus hollywoodi westernek egyike, a Westward the Women – amiben egy férfi hajadon nők egy csoportját csábítja egy magányos férfiakkal teli völgybe, remélve, hogy azok egymásra találnak majd, és családot alapítanak –, és úgy gondolta, hogy a történetet legfőbb ideje átültetni a gyakorlatba.

Újsághirdetést adtak tehát fel, melyben

20-40 év közti, a Pireneusok egyik falvában letelepedni kívánó, házassági szándékkal rendelkező nőket

kerestek. A hajmeresztőnek tűnő ötlet sikeréhez valószínűleg nem fűztek igazán sok reményt, de legnagyobb meglepetésükre rövid idő alatt harminchárom házasságot kötöttek a faluban, az pedig mára újjáéledt, és 336 lelkes kistelepüléssé változott – a példát pedig azóta már más spanyol falvak is átvették.

Fotók: Wikimedia Commons

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megjelent húszezer ázsiai Magyarországon

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.