Nagyvilág

Krokodil hátán landolt a turista, pedig csak le akarta fotózni

A dán férfi Nyugat-Ausztráliában készített volna fényképet az állatról. A tóba csúszott, és a hüllő megtámadta őt. A baleset szerencsésen végződött, a túrázó megúszta kisebb sérülésekkel.

A 27 éves Johnny Bonde péntek este a nyugat-ausztráliai Kununurra tónál túrázott, amikor a vízben meglátott egy krokodilt. Letelepedett a tóparton, “és a következő dolog, amire emlékszem az az, hogy csúszom lefelé a vízbe és egyenesen a krokodil hátára érkezem. Az állat megragadott a fogaival és elkezdett rázni” – idézte a férfit a West Australian napilap az MTI szerint.

Vízfröccsenéseket láttam magam körül, és fájdalmat éreztem a karomban. Azért nem volt annyira rossz, sokkal nagyobb volt az ijedelem, mint bármi más

– tette hozzá.

A dán turista a jobb karján szenvedett sérüléseket, amelyeket a Kununurrai körzeti kórházban elláttak.

Bonde egy másik interjúban elmondta, hogy ostobának érzi magát, és megérti, miért harapta őt meg a 2,5 méteres krokodil.

Ha valaki az éjszaka kellős közepén rám vetődik, én is mérges lennék

– magyarázta a perthi Sunday Times napilapnak.

Ausztráliában két krokodil faj őshonos, a tengeri és az édesvízi krokodil. Mindkét faj az ország északi részén él, miközben a tengeri krokodil akár hétméteresre is megnő, az édesvízi fajok 2,5 méter hosszúak, embert szinte soha nem támadnak meg.

Pár napja hoztak nyilvánosságra egy felvételt, amelyen az látható, hogy egy zimbabwei város, Kariba egyik szállodájának medencéjébe mászik be egy krokodil a fürdőzők közé. Az eset ott is kisebb sérülésekkel végződött.

Az aligátorok és a krokodilok egyébként a világ leghalálosabb állatainak toplistájára is felkerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik