Nagyvilág

Megölte és feldarabolta a feleségét, hogy elmehessen egy szexvakációra

Nem volt boldog az 53 éves német programozó, Horst Koenig és 37 éves felesége, a fülöp-szigeteki Grace házassága. Az asszony belefásult a férje hűtlenségeibe. Koenig 2015 végén úgy döntött, mindennek véget vet, de előtte még kiéli a legtitkosabb vágyait. Tudta azonban, hogy a felesége az útjába állna.

A férfi németes precizitással készült a gyilkosságra 2015 novemberében. Kibérelt egy kis raktárt, amiben beüzemelt egy számítógépet, és kutatni kezdett az interneten. Az anatómia érdekelte, meg olyasmik, hogy mekkora ütést szükséges a fejre mérni ahhoz, hogy valaki belehaljon.

Egy héttel később, amikor úgy érezte, eleget tud, vásárolni indult. Vett egy kétkilós kalapácsot, egy elektromos kézifűrészt, ipari erősségű szemeteszsákokat, és nagyobb mennyiséget egy építkezéseken használt habból.

Koenig, november 30-án éjjel, a kalapáccsal fejbe ütötte alvó feleségét, majd a biztonság kedvéért, a fejére húzott egy szemeteszsákot, hogy ha az ütés nem végzett volna vele, a nő biztosan megfulladjon. Másnap a fűrésszel nyolc darabba vágta az asszony holttestét, a darabokat az ipari zsákokba tette, amiket azután telefújt a habbal. Közben kiürítette a családi bankszámlát, majd egy közeli utazási irodában lefoglalt magának egy háromhetes thaiföldi vakációt.

Mielőtt december 2-án repülőre szállt, Koenig a raktárba vitte a felesége maradványait tartalmazó zsákokat. A biztonság kedvéért még rákeresett, hogy „mennyi idő után kezd el egy holttest bűzleni”, majd körbeküldött egy emailt a családnak és a barátoknak. Azt írta, Grace elhagyta őt, visszament a családjához a Fülöp-szigetekre, de ő most indul és visszaszerzi a feleségét.

Thaiföldön már várta egy fiatal nő, akivel hónapok óta, rendszeresen csevegett az interneten. „Annyira izgatott, amit ez a nő ígért nekem. Azt gondoltam, végre a legtitkosabb vágyaim is megvalósulhatnak. A feleségem gyakorlatilag a telefonjával élt együtt, amit akkor sem tett le, ha éppen odaégetett valamit a konyhába. Ez a thaiföldi nő volt az, aki kicsit el tudta vonni a figyelmemet a szürke mindennapokról. Mindennél jobban vágytam arra, hogy vele lehessek” – vallotta később Koenig a bíróságon.

A férfi három hétig maradt a távol-keleti országban. Amikor hazatért, a reptéren tartóztatták le. A barátok közül valakinek gyanús lett az email, ezért kapcsolatba lépett Grace családjával, akik értesítették a rendőrséget. Míg Koenig nyaralt, a nyomozók nagyjából be is fejezték az ügy felderítését.

A férfi mindent bevallott. A bíróságon azt mondta, eredetileg úgy tervezte, hogy a nyaralás végén öngyilkosságot követ el Thaiföldön, de aztán nem volt bátorsága megtenni. A pénze elfogyott, a vízuma lejárt, úgyhogy nem volt jobb ötlete, mint hazarepülni.

Horst Koenig bírósági tárgyalása jövő héten érhet véget a bajorországi Ausburgban. A férfi minden valószínűség szerint életfogytiglani börtönbüntetést kap, előre kitervelt gyilkosságért.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik