Nagyvilág

Meghalt egy hathetes kisgyerek, amikor anyja véletlenül betolta az liftaknába

Meghalt egy hathetes kislány a New York-i Coney Island egyik lakóházában, miután édesanyja csütörtökön véletlenül betolta az üres liftaknába – jelentette a CBS New York. A televízió információi szerint a 21 éves anyuka a 23. emeleten hívta a liftet, majd amikor az ajtó kinyílt, a babakocsit maga előtt tolva be akart szállni a fülkébe. Az azonban a 16. emeleten állt, és az anya és gyermeke beesett az aknába, és a fülke tetejére zuhantak.

A beszámoló szerint a nőt egy liftszerelő mentette le az eset idején szolgálaton kívül lévő fülke tetejéről, miután meghallotta sikoltozását. A gyereket nem mozdította el, aki eszméletlen állapotban volt, amikor a kiérkező rendőrök megvizsgálták.

A kislányt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A halál pontos okát szakértők vizsgálják. Az anyuka szintén kórházba került, de arról nem számoltak be, hogy milyen sérüléseket szenvedett.

A lakók a CBS-nek elmondták: a kérdéses lifttel „mindig is gondok voltak”, és „mindenki félt használni a felvonót”.  Az érintett liftet az önkormányzati iratok szerint legutóbb augusztus elején ellenőrizték az épületbiztonsági hatóság emberei, és januárban egy szigorúbb ellenőrzésen is átesett. Nem találtak problémákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik