Nagyvilág
HEMPSTEAD, NY - SEPTEMBER 26:  Republican presidential nominee Donald Trump makes a face during the Presidential Debate at Hofstra University on September 26, 2016 in Hempstead, New York.  The first of four debates for the 2016 Election, three Presidential and one Vice Presidential, is moderated by NBC's Lester Holt.  (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Parlamenti határozatba foglalták Ausztráliában, hogy Trump egy visszataszító meztelen csiga

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 10. 13. 08:37

Ellenszavazat nélkül nyilvánították ki, hogy az elnökjelölt szavai kimerítik a szexuális zaklatás fogalmát.

Az ausztráliai Új-Dél-Wales parlamentjének tagjai egyhangúan fogadták el azt a határozatot, amelyben kinyilvánítják, hogy egyetértenek azokkal, akik szerint Donald Trump amerikai elnökjelölt

egy visszataszító meztelen csiga, aki alkalmatlan arra, hogy közhivatalt töltsön be.

A határozati javaslatot a Zöldek pártjának képviselője, Jeremy Buckingham terjesztette be a velsőháznak. Ebben szerepel az, hogy a testület elítéli azokat a nőgyűlölő megjegyzéseket, amelyeket a republikánus jelölt tett, és rámutatnak arra, hogy a múlt héten nyilvánosságra került szavai kimerítik a szexuális zaklatás fogalmát.

A határozatot csak teljes egyetértésben fogadhatta el a felsőház, de nem is volt egyetlen ellenszavazat sem. Buckingham szerint nyilvánvaló, hogy minden gondolkodó és tisztességes ember visszataszítónak találja Trump viselkedését, és a világ reménykedik abban, hogy az amerikai választó visszautasítják gyűlöletre alapozó politikáját. (AP)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.