Nagyvilág

„Az ujjai bennem voltak, a másik kezével a hajam szorította!”

Donald Trump republikánus elnökjelölt szexista megjegyzései sajnos nem újkeletűek, viszont mindenképpen mélypontot értek el pár napja, amikor előkerült egy 2005-ös videó, amiben a nőkről azt mondja: a puncijuknál fogva kell őket elkapni.

A Két pasi – meg egy kicsiben, illetve a 127 órában is játszó Amber Tamblyn 2012 óta él házasságban a humorista David Crossszal. Hétfőn egy Instagram-posztban osztott meg egy történetet, amiben elmeséli, hogyan bántalmazta őt szexuálisan egy volt barátja. Az illusztrációként használt kép is találó volt: Donal Trump látható rajta, amint arcon csókolja a 2012-es Miss Universe-t, Olivia Culpót.

I need to tell you a story. With the love and support of my husband, I’ve decided to share it publicly. A very long time ago I ended a long emotionally and physically abusive relationship with a man I had been with for some time. One night I was at a show with a couple girlfriends in Hollywood, listening to a DJ we all loved. I knew there was a chance my ex could show up, but I felt protected with my girls around me. Without going into all the of the details, I will tell you that my ex did show up, and came up to me in the crowd. He’s a big guy, taller than me. The minute he saw me, he picked me up with one hand by my hair and with his other hand, he grabbed me under my skirt by my vagina— my pussy?— and lifted me up off the floor, literally, and carried me, like something he owned, like a piece of trash, out of the club. His fingers were practically inside of me, his other hand wrapped tightly around my hair. I screamed and kicked and cried. He carried me this way, suspended by his hands, all the way across the room, pushing past people until he got to the front door. My friends ran after him, trying to stop him. We got to the front door and I thank God his brothers were also there and intervened. In the scuffle he grabbed at my clothes, trying to hold onto me, screaming at me, and inadvertently ripped off my grandmother’s necklace, which I was wearing. The rest of this night is a blur I do not remember. How I got out to the car. How I got away from him that night. I never returned for my necklace either. That part of my body, which the current Presidential Nominee of the United States Donald Trump recently described as something he’d like to grab a woman by, was bruised from my ex-boyfriend’s violence for at least the next week. I had a hard time wearing jeans. I couldn’t sleep without a pillow between my legs to create space. To this day I remember that moment. I remember the shame. I am afraid my mom will read this post. I’m even more afraid that my father could ever know this story. That it would break his heart. I couldn’t take that. But you understand, don’t you? I needed to tell a story. Enjoy the debates tonight.

Amber Tamblyn (@amberrosetamblyn) által közzétett fénykép, 2016. Okt 9., 08:14 PDT

Csak a szégyenre emlékszik

„El kell mesélnem egy történetet. Egyszer régen szakítottam egy érzelmileg és fizikálisan is bántalmazó férfival, akivel előtte egy jó ideig együtt voltam. Egyik éjszaka egy buliban voltam néhány hollywoodi barátnőmmel, ahol a kedvenc DJ-nket hallgattuk. Tudtam, hogy van esély arra, hogy a volt pasim felbukkan, de úgy éreztem, a lányok gyűrűjében biztonságban vagyok.

Anélkül, hogy minden részletet elmesélnék, annyit elmondok, hogy végül felbukkant az illető, és a tömegen átvágva egyenesen hozzám jött. Magas srác, magasabb, mint én. Amint odaért, az egyik kezével a hajamat, a másikkal pedig a nemi szervemet fogva felemelt és úgy cipelt ki a klubból, mint egy tárgyat, mint egy zsák szemetet.

Az ujjai szó szerint bennem voltak, a másik kezével pedig szorosan fogta a hajam. Üvöltöttem, rúgdostam és sírtam.

A barátaim utánafutottak, próbálták megállítani. Amikor a bejárati ajtóhoz értünk, a testvérei ott vártak, és szerencsére beavatkoztak.  Ennek ellenére ráncigált, üvöltözött velem, és a nagymamámtól kapott láncot is letépte a nyakamból. Ami ezután következett, arról csak homályos emlékeim vannak.

A testem azon része, amit Donald Trump szerint csak jól meg kéne ragadni, a volt barátom okozta bántalmazások miatt a következő hétre gyógyult csak meg. Alig tudtam felvenni egy farmert, és csak párnával a lábaim között tudtam aludni.

Arról a napról csak a szégyenre emlékszem. Félek, hogy édesanyám is látja ezt a posztot. Még jobban attól, hogy az édesapámhoz is eljut. Biztos, hogy összetörik majd a szíve. Azt nem akarom – de azért megértetek, ugye? El kellett mondanom ezt a történetet. Jó szórakozást a ma esti elnöki vitához” – írta.

Családban marad?

Gondolhatnánk, hogyha ezen nem is, de a személyesen őket ért megjegyzések miatt kiakadnak majd a Trump család nőtagjai, de nem. A HuffPost például nemrég posztolt egy cikket Twitteren, amiben arról írnak, az elnökjelölt 2004-ben “jó numerának” nevezte a lányát, Ivanka Trumpot – az viszont a felháborodás és a számonkérés helyett kedvencnek jelölte a tweetet.

Melania Trump eddigi megszólalásai és lépései sem voltak fényesek: július közepén például egy az egyben azt a beszédet adta elő, amit pár éve Michelle Obama, nemrég pedig egy feminista múltú, 240 ezres felsőben jelent meg az elnöki vitán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik