Nagyvilág

Trumpot csúnyán megorbánozta egy mexikói lap

Az amerikai elnökválasztási mizéria lassan a végéhez közeledik, a jelöltek nemrég átestek az elnökjelölti vita második fordulóján, az eredmény pedig már közel sem annyira megjósolhatatlan, mint mondjuk egy hónappal ezelőtt, köszönhető ez nagyban magának, Donald Trumpnak.

Egészen pontosan a 2005-ös Trumpnak

aki minősíthetetlen stílusban beszélt a nőkről. A milliárdos, aki szerint a róla kiszivárgott felvétel csak egy “öltözői beszélgetés”, gyakorlatilag eldöntötte a választás lényegi kérdését, vagy ha erről még talán nincs is szó, legalábbis nagyban csökkentette a saját esélyeit a végső győzelemre.

Megorbánozták

A Trumpra nehezedő nyomás tehát egyre nagyobb, legutóbb egy mexikói magazin tudott méretes ütést elhelyezni a republikánus jelölt népszerűségén, méghozzá úgy, hogy címlapon hitlert csináltak belőle.

Nekünk magyaroknak ismerős lehet ez az eljárás, hiszen Orbán Viktor, miniszterelnököt is hasonló módon ábrázolta a Blic nevű szerb lap.

Trumpot csúnyán megorbánozta egy mexikói lap 1
A szerb Blic címlapja.

Az irodalmi Nobel-díjas Octavio Paz által alapított és vezetett Letras Libres magazin Trump ajkai fölé a Fascista Americano felíratot szerkesztette Hitler-bajszot adva ezzel a republikánus jelöltnek. A szerb Blic ezzel szemben Orbánnak “csak” annyit, írt hogy

Orbán, ez szégyen!

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik