Nagyvilág

Kétszer hívták rá a rendőrséget a gimisek az agresszív hittérítőkre Izlandon

Kiválóan reagálták le az izlandi középiskolások azt a két agresszív, a melegeket szapuló hittérítőt, akiket végül a rendőrök távolítottak el egy iskola mellől.

Nehéz napjuk volt csütörtökön a reykjavíki középiskolásoknak, legalábbis egy csoportjuknak, akik a témazárók mellett még keresztény hittérítőkkel is megküzdöttek. A Grapevine szerint Simon és Angela Cummings a Menntaskólan við Hamrahlíð iskola diákjait próbálta Jézus keblére terelni egy iskola melletti grundon, de a lelkes fogadtatás elmaradt.

Elsőre is volt némi konfliktus, a párost végül a rendőrök kísérték el. Alig hagyták ezután magukra a misszionáriusokat, azok egyből visszatértek a grundra. Némi lökdösődés is kialakult, a kamerázó nőt kérték, hogy hagyja abba a felvételt, de hiába. Ekkor hangzott el az alábbi párbeszéd a nő és egy diák között, kiabálva:

– Emberek, titeket is Isten teremtett!
– Fogd már be a pofád!

Az is kiderült, hogy a páros férfi tagja a végítéletet hirdette azoknak, akiknek közük van a homoszexualitáshoz, lenézően beszélt a melegekről. Szerencsére a fiatalok jól reagálták le az egészet, kiröhögték Cummingsékat, majd másodszorra is rájuk hívták a rendőröket. Ezúttal már egy rendőrségi kisbuszban távozott a két hittérítő, akik láttán talán még Jézus is csak a fejét fogná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik