Nagyvilág

Eszméletlenre vertek egy lengyel férfit Nagy-Britanniában

A rendőrség szerint általános bizalmatlanságot jelez, hogy napokig nem jelentették az esetet.

Vélhetően idegengyűlöletből vertek eszméletlenre egy 37 éves lengyel férfit az angliai Lancaster közelében még múlt vasárnap. A rendőrség aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy több napig nem jelentették az esetet, ami arra utal, hogy a lengyel közösség a rendőrségben sem bízik.

A megtámadott férfi senkit nem provokált, feltehetően azzal váltotta ki támadója haragját, hogy lengyelül beszélt telefonon a feleségével. Nyaksérüléssel ápolják kórházban.

A sajtónak nyilatkozó nyomozó arra kérte az ott dolgozó lengyeleket, hogy ha bűncselekmény áldozatává válnak, minden körülmények között jelentkezzenek, ugyanúgy kezelik bejelentésüket, mint bárki másét.

Az elmúlt időszakban több súlyos támadás is történt Nagy-Britanniában dolgozó lengyelek ellen, amely miatt Theresa May miniszterelnök mély sajnálatát fejezte ki lengyel kollégájának. A múlt hónapban a lengyel külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy évtizedeken át nem voltak rossz tapasztalataik a Nagy-Britanniában élő lengyeleknek, a támadások a Brexit-népszavazással kezdődtek. Kijelentette: a lengyelek keményen dolgoznak, adóznak, ezért megérdemlik a tiszteletet és a biztonságot. (The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik