Nagyvilág

Batmanként ravatalozták fel a múlt héten lelőtt hatéves kisfiút

A gyászolók is szuperhős-jelmezben jelentek meg a temetésen.

Szuperhős-temetést rendeztek annak a hatéves kisfiúnak, aki egy héttel ezelőtt vesztette életét a dél-karolinai Townville-ben, egy iskolai lövöldözésben. A gyermeket Batman-jelmezben ravatalozták fel, könnyeivel küszködő édesanyja pedig Robinnak öltözött.

Jacob családja arra kérte a gyászolókat, hogy aki teheti, öltözzön szuperhősnek a kisfiú tiszteletére. Sokan Amerika kapitányként, Supermanként vagy Tini nindzsa teknőcként jelentek meg a szertartáson, eleget téve a kérésnek, miután a gyermek élt-halt a szuperhősökért.

A pap felidézte: Jacob szeretett szuperhősöst játszani, mindig ő volt a jó fiú. Azt is mondta, hogy a szuperhős-történetek a jó és a gonosz harcáról szólnak, de mindig a jó győz. Egy sötét világban élünk, de a jó győzedelmeskedni fog – jelentette ki.

A kisfiú gyilkosa egy 14 éves fiú volt, aki előbb megölte saját apját, majd az iskolába ment, ahol tüzet nyitott. A pap azt kérte a gyászolóktól, bocsássanak meg a gyilkosnak. Felidézte, hogy a gyermek anyja azt mondta neki: „tudom, Jacob mit mondana nekem, azt mondaná, hogy mama, bocsáss meg annak a fiúnak és szeresd őt, ahogy Jézus szereti őt, mert Jézus szereti őt”. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik