Nagyvilág

Kórházakat pusztít Aszad hadserege orosz segítséggel

Foszfor- és hordóbombákkal pusztítja el a saját országát a szír diktátor. Most épp egy kórházat sikerült másodszor lebombáznia.

Folytatja a háborús bűnök elkövetését a szövetséges orosz és szír hadsereg Szíriában: ezúttal az aleppói M10 jelzésű kórházat bombázták már másodszor a földig – írja a Guardian. A gyanú szerint ezúttal a rezsim légiereje támadott, egyes szemtanúk szerint kazettás bombákkal és hordóbombákkal.

Egy kisebb tábori kórházat is találat ért. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint egy ember meghalt itt. Állítják, az orosz légierő is részt vett a támadásban.

A kormányerők célja a nagyvárosban körbekerített lázadói negyedek elfoglalása, de előbb azok utánpótlási vonalainak elvágása. Ezért bombázzák és ágyúzzák hevesen ezeket a városrészeket. A felkelők állítják, már két kormányerők által rohamot visszavertek.

Pénteken a polgári védelmi csapatok szerint 30 embert megöltek az Aszad-párti erők, amikor a város északi részére foszforbombákat dobtak le. Szombat reggel is meghalt a harcokban legalább 20 fő, így az offenzíva halálos áldozatainak száma már legalább 220.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik