Nagyvilág

Sírva húzta ki a babát egy mentős a romok alól Szíriában – videó

Megrázó felvételeket rögzített a Szíriai Civil Védelmi Liga kamerája Idlibben egy csütörtöki bombázást követően – számolt be a The Sun pénteken.

A videón az látható, amint az egyik lerombolt épület romjai alól az egyik önkéntes kutató mentő egy vérző fejű csecsemőt húz ki élve, két óra ásás után, majd elrohan vele a mentőautóhoz. Az Abu Kifah nevű férfi sírva fakad, ahogy a karjaiban tartja a – mint később kiderült – körülbelül 30 napos kislányt, aki végül felsír a kórházba szállítás közben.

A képsorokat kommentálva a BBC riportere, Kate Silverton élő adásban küszködött a könnyeivel pénteken. Később a Twitteren azt írta, köszöni a támogatást, de egyszerűen elakadt a szava. Tudja, hogy a munkájában meg kell őriznie a hidegvérét és a pártatlanságát, viszont ő is csak ember.

A Szíriai Megfigyelő és Emberi jogi Szervezet szerint 11 civil halottja volt a bombatámadásnak csütörtökön az Aleppóhoz közel fekvő Idlibben. Közülük heten gyermekek voltak.

A WHO úgy tudja, több mint ezren sérültek meg szeptember 23-a óta a hadjárat következtében, melyet a szíriai kormányerők indították Oroszország támogatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik