Nagyvilág

Teljesen készen vannak a londoniak ezektől a kitűzőktől

Ön mennyire szívesen venne fel egy kitűzőt, hogy a hármas metrón bárki elkezdjen beszélni önhöz? Na, ez a londoniak baja egy kampánnyal.

Tube chat? – Metrócsevely?

Kb. így lehetne magyarra fordítani borzasztó modorossággal azt a kitűzőszöveget, ami minden londonit megrémített a napokban. A Guardian cikke szerint a brit főváros metróállomásain osztogatták a kitűzőket, amik arra biztatják az embereket, hogy beszélgessenek egymással. Az akciót a londoni tömegközlekedési cég tagadta, de senki más sem vállalta érte a felelősséget.

Az angolok sose a közvetlenségükről voltak híresek, ki is akadtak azon, hogy vadidegenek azt akarják, hogy ők más vadidegenekkel csacsogjanak. A kitűző lényege egyébként az, hogy aki kiteszi magára, az szívesen elbeszélgetne másokkal, szóval ha valaki inkább azt akarja, hogy ne zavarják, az nem tűzi ki a bilétát.

Egyes metrózók amúgy örültek a kezdeményezésnek, a londoni metrót üzemeltető TfL pedig vizsgálódik, hogy kik használták fel engedély nélkül a metró, azaz a tube logóját. Amúgy egy már létező designt koppintottak le ezzel: a kismamák kérhetnek egy “Baby on board”, azaz “baba a fedélzeten” feliratú kitűzőt, hogy láttassák magukat. A mozgáskorlátozottaknak és nehezen ácsingózóknak pedig egy “Kérem, adjon át egy ülőhelyet” feliratú kitűző létezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik