Nagyvilág

„A legfelzaklatóbb dolog, amit valaha láttam” – rendőrök lőtték le a hatéves kisfiút

Bíróság rendelte el, hogy hozzák nyilvánosságra az esetről készült felvételt.

Egy louisianai bíró elrendelte, hogy hozzák nyilvánosságra a rendőrök testkamera-felvételeit arról az esetről, amikor több lövést adtak le egy autóra, amelyben egy hatéves kisfiú ült. A gyermek a lövések következtében életét vesztette. A tavaly szeptemberi eset kapcsán két rendőrt emberöléssel vádoltak meg.

A rendőrök üldözték az autót, amelyből vezetője kiugrott, ezután adták le a lövéseket a járműre, de nem tudták, hogy abban benne ül a kisfiú is. A felvételen látható, amikor leadják a lövéseket, és az is, amikor a rendőrök rájönnek, hogy megölték a kisfiút.

Louisiana állam rendőrkapitánya azt mondta, ez a videó a legfelzaklatóbb dolog, amit valaha látott. Látszik rajta az is, ahogy a rendőrök zavarodottan próbálják értékelni, mi történt és mit kellene tenni. Egyikük azt mondja, nem tudja, kik lőttek, mire egy másik beismeri, hogy ő volt.

Egy rendőr azt mondja a felvételen, hogy „nem láttam gyereket az autóban, tesó”. A kamerázó rendőr annyit mond, hogy „igen, ő… a gyerek…”, de nem fejezi be a mondatot. Zseblámpájával a gyermek mozdulatlan testére világít, és beszél hozzá, majd ellenőrzi a pulzusát. A háttérben azt lehet hallani, hogy egy másik rendőr hány. A felvételt készítő rendőr kioldja a gyermek biztonsági övét, és azt mondja, „ó, istenem”, majd elsétál. (CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik