Nagyvilág

Az agysérült, parkinsonos Clintonnak lupusza van

Sőt, párnákkal támasztja ki a hátát, amikor leül! Ami szintén valami komoly egészségügyi probléma jele. Az összeesküvések szerint.

Több napon keresztül volt téma az amerikai sajtóban Hillary Clinton egészségügyi állapota, miután vasárnap majdnem elájult a szeptember 11-i terrortámadások évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. A demokrata elnökjelöltről készített mobiltelefonos videó, ahogy testőrei támogatják be autójába a megroggyant lábú politikust bejárta a világsajtót, és új életet lehelt a Clinton vélt súlyos betegségeiről szóló összeesküvés-elméletekbe.

Azonban az eset, és főleg az, ahogy Clinton és stábja kezelte az ügyet, rávilágított egy súlyosabb problémára, ami akár győzelmét is veszélyeztetheti: a már-már egészségtelen titkolózásra. Az, hogy a demokrata elnökjelölt emberei csak a vasárnapi eset után – miután már képtelenség volt eltitkolni – jelentették be, hogy két nappal korábban tüdőgyulladással diagnosztizálták, csak megerősítette azt, amit az emberek nagy rész gondol Clintonról. Azt, hogy nem őszinte, és nem szavahihető.

Gondjai vannak

Az idén közzétett közvélemény-kutatások rendre azt mérték, hogy a választók több mint hatvan százaléka nem tartja őszintének és szavahihetőnek a demokrata elnökjelöltet, és ez alól a demokrata szavazók sem kivételek. Sőt, még Clinton ismert támogatói sem, mint például Maggie Hassan, New Hampshire demokrata kormányzója, aki egy CNN-nek adott interjúban háromszor is megkerülte a kérdést, hogy őszintének és szavahihetőnek tartja-e Clintont.

Clinton maga már nyáron elismerte, hogy komoly gondjai vannak ebben a kérdésben, és dolgoznia kell, hogy megbízhatóbbnak tartsák az emberek. A hétvégi eset azonban arra utal, még van mit gyakorolnia a nagy nyíltságot, amit soha nem volt az erőssége azóta, hogy férje, Bill Clinton oldalán a sajtó kereszttüzébe került. A magánéletét híresen erősen védelmező Clintont még David Axelrod, Barack Obama egykori főtanácsadója is kritizálta, kijelentve, hogy „egészségtelen hajlama a titoktartásra” csak szükségtelen problémákat okoz kampányának.

Támogatói azzal szokták védelmezni Clintont, hogy ő igazából nem titkolózik, hanem csak óvatos, miután megkeményítették a sajtó  és a konzervatív politikusok kereszttüzében eltöltött évtizedek. Azért nem olyan nyílt, azért bánik olyan óvatosan a szavakkal, mert nem akart támadási felületet adni ellenségeinek, akik minden egyes szavát kifacsarják, hogy ellene használják. Támadói szerint azonban mindez pont arra utal, hogy nem mond igazat, valamit biztosan rejteget. Jelen esetben azt, hogy valami igazán komoly betegsége van.

Erős

A Hillary Clinton egészségügyi állapotáról szóló elméletek már évek óta keringenek az interneten, de az elnökválasztás miatt azok szép lassan a mainstream sajtóba is be-beszivárogtak. Köszönhetően Donald Trump republikánus elnökjelöltnek, aki rendszeresen utalgatott arra kampányrendezvényein, hogy Clinton beteg, és „fizikailag nem elég erős” ahhoz, hogy elviselje az elnökséggel járó megpróbáltatásokat.

Trump egyik fő támogatója, Rudy Giuliani egykori New York-i polgármester még augusztusban kijelentette, hogy Clinton „betegnek tűnt”, hozzátéve, hogy a sajtó nem számol be „betegségének jeleiről”. Majd arra bíztatta az embereket, hogy keressenek rá az interneten arra, hogy „Hillary Clinton betegség”, és „nézzék meg a videókat”, amik ezt bizonyítják. Bár egyelőre semmiféle bizonyíték nincsen arra, hogy Clintonnak bármiféle komoly betegsége lenne, a neten körülnézve úgy tűnik, Clintonnak olyan sok eltitkolt betegsége van, hogy kész csoda, hogy még életben van.

A pletykák még 2014-ben indultak útjára, miután Karl Rove republikánus tanácsadó egy interjúban kijelentette: Clinton agysérülést szenvedhetett, amikor 2012-ben még külügyminiszterként elájult és agyrázkódást szenvedett, majd hetekkel később egy emiatt kialakult vérrög miatt kórházba került. Rove arra alapozta feltételezését, hogy Clintonon „olyan szemüveg volt, amit csak agysérülést szenvedett emberek használnak”.

Megbotlott

A rákövetkező években ugyan visszaszorultak a Clinton titkolt betegségéről szóló elméletek, de idén nyáron újra erőre kaptak, és elárasztották a netet a súlyos betegségre utaló jelekről szóló videók, blogbejegyzések és cikkek. Hirtelen minden apró botlás valami komoly egészségügyi problémát jelzett.

Mint amikor elbotlott egy repülőgép lépcsőjén felmenve.

Vagy amikor látszólag úgy kellett feltámogatni egy lépcsőn még februárban.

De az is gyanús, hogy párnákkal támasztja meg derekát, amikor leül egy székbe, vagy kanapéra.

pillow2
Gyanús, nagyon gyanús Fotó: heatst.com

Úgy igazán azonban csak akkor indultak be az otthoni diagnoszták, amikor elkezdett terjedni az alábbi videó, amin egyesek szerint az látható, ahogy Clintont szélütés éri. (Spoiler: nem az volt)

A Trumpot támogató Sean Hannity a Fox Newson több adáson keresztül foglalkozott Clinton vélt szélütésével, a National Enquirer című bulvárlap címlapsztorija szerint pedig Clinton alkohol okozta májproblémáktól szenved, Alzheimeres  és 3 sztrókja is volt.

És akkor jött Trump szóvivője, aki kijelentette, hogy szerinte Clinton dysphasiától szenved, a catholic.org szerint szklerózis multiplex (MS) gyötri, mások szerint pedig Parkinson-kór, köhögőrohamait pedig valamilyen szívbetegség okozhatja.

És végül nem maradhatott el, hogy valaki be ne dobja a közösbe Dr House örök klasszikusát, a lupuszt is.

lupusz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik