Nagyvilág

Obama mégis találkozott a Fülöp-szigeteki elnökkel, aki durván beszólt neki

Obama mégiscsak találkozott a Fülöp-szigeteki elnökkel, függetlenül attól, hogy korábban lemondta a megbeszélést, mert

Rodrigo Duterte azt mondta neki,

a kurva anyádat, meg foglak átkozni azon a fórumon.

A Fülöp-szigeteki külügyminiszter, Perfecto Yasay azt nem tudta megmondani, hogy meddig tartott a megbeszélés. Az amerikai külügyminisztérium azt írta a megbeszélésről, hogy Obama elnök rövid, kedélyes párbeszédet folytatott Duterte elnökkel a délkelet-ázsiai országok szervezetének (ASEAN) laoszi csúcstalálkozóján az előszobában.

Duterte azért akadt ki ennyire, mert az amerikai elnök számon akarta kérni rajta az emberi jogokat és figyelmeztette, hogy ne merje megkérdőjelezni a kábítószer ellen hirdetett háborúját. A Fülöp-szigeteki kormányfő már korábban is bizonyította, hogy nem finomkodik a szavakkal: gyalázta már Ferenc pápát vagy éppen Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt is.

Miután Obama értesült a filippínó politikus sértő szavairól, elmondása szerint megbízta munkatársait, hogy vizsgálják meg, ilyen körülmények között van-e lehetőség érdemi párbeszédre Duterte elnökkel.

Amikor találkozóm van valakivel, előtte mindig meg akarok győződni róla, hogy ez gyümölcsöző lesz, és sikerül valamire jutnunk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik