Nagyvilág

Putyin készül az atomháborúra: bunkert épít az Urál-hegységben

Vlagyimir Putyin a Nyugat elleni nukleáris konfliktusra készül – legalább is ezt állítja a The Sun biztonsági szakértőkre hivatkozva.

A brit bulvárlap szerint az orosz elnök rengeteg forrást áldoz arra, hogy Moszkva környékén titkos atombunkereket létesítsen egy esetleges háborútól tartva.

A vezető politikus hatalmas építkezést rendelt el a távoli Urál-hegységben is, ahol egy több mint 900 négyzetkilométeren elterülő, szintén atombiztos létesítményből irányítaná a fegyveres összecsapásokat.

A The Sun szerint ez a hatalmas Putyiin-bunker az Ural-hegységben
A The Sun szerint ez a hatalmas Putyin-bunker az Ural-hegységben / Forrás: Google

A nagyhatalom állítólag a világ legnagyobb pusztítóerejével bíró nukleáris rakétáján, a Satan-2 fejlesztésén is dolgozik. Ennek a robbanófeje képes lenne eltörölni a Föld színéről Franciaországot.

Oroszország így is a legtöbb, mintegy 7300 darab nukleáris robbanófejjel rendelkezik. Ezek közül néhányat alig 80 kilométerre telepítettek az Egyesült Államoktól, Alaszka nyugati partjainál.

A The Sun emlékeztet, hogy a nyugati hatalmak és Oroszország kapcsolata jelenleg a hidegháború óta nem látott mélyponton van.

Az ellentétek a Krím-félsziget orosz megszállásával éleződtek ki, de az – egyelőre csendes – konfliktust az olyan események, mint az Aszad-rezsim melletti szíriai beavatkozás, a NATO balti hadgyakorlatai és a brit légteret megközelítő orosz bombázók is fűtik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik