Nagyvilág

1989-ben eltűnt fiú holttestét találták meg a rendőrök Minnesotában

Jacob Wetterlinget 11 éves korában egy maszkos, fegyveres férfi rabolta el 27 évvel ezelőtt, miközben egy kihalt úton kerékpározott közel az otthonához az egyesült államokbeli St. Joseph-ben. Két másik fiú, a bátyja és egy barátja is vele volt, amikor a bűntény történt – emlékeztet a BuzzFeed az NBC News-ra hivatkozva.

A Stearns megyei sheriff hivatala most megerősítette, hogy a Ramsey megyei halottkém azonosította Jacob holttestének maradványait, de a megtalálásuk pontos helyéről és idejéről nem közölt részleteket.

A hatóságok az AP hírügynökségnek annyit árultak el, hogy az ügy egyik érintettje egy minnesotai mezőre vezette őket, ahol a tetemet megtalálták.

A család szombaton közleményben reagált a hírre. A Jacob emlékére, a gyermekek kizsákmányolása ellen létrehozott szervezeten keresztül üzenték, hogy mély gyászba zuhantak, ezzel együtt nem szeretnék, ha a fiú története így érne véget.


Tavaly letartóztattak gyermekpornográfia birtoklásáért egy bizonyos Daniel Heinrichet, akinek az AP szerint köze lehetett a több mint két évtizedes esethez, ám ő tagadta a vádakat.

Jacob elrablása annak idején az egész országot megrendítette. Olyannyira, hogy 1994-ben a Kongresszus elfogadta a “Jacob-törvényt”, amely szövetségi szinten írja elő a szexuális bűncselekményt elkövető személyek regisztrációját az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik