Nagyvilág

10 évig harcolt a bíróságon 2,5 eurójáért az osztrák férfi, és neki lett igaza

Tíz éve perelt be egy gyógyfürdőt egy osztrák állampolgárságú férfi Németországban, amiért a belépésnél 2,5 euróval átverték őt. Az alkotmánybíróság most hozott ítéletet az ügyben, és a vádlónak adtak igazat.

A Bajor-Alpokban található berchtesgadeni termálfürdő elengedte a belépő ár egyharmadát azoknak a látogatóknak, akik az általuk megnevezett öt település valamelyikéről érkeztek kikapcsolódni hozzájuk.

Hősünk az ausztriai Salzburgból utazott a gyógyfürdőhöz, ám mivel az osztrák nagyváros nem volt része a különleges ajánlatnak, így ki kellett fizetnie a teljes összeget, ami 2,5 euróval volt több a kedvezményesnél – írja a The Local.

A férfi felháborodott, amiért nem kezelték egyenlően a többi vendéggel és feljelentést tett. Keresetét azonnal elutasították.

Csakhogy ő nem adta fel, az alkotmánybíróságig vitte az ügyet. Kitartott álláspontja mellett, miszerint jogtalanul kértek el tőle 2,5 euróval többet a kasszánál.

Tíz év eltelt, és az ő javára ítéltek. Az alkotmánybíróságon úgy fogalmaztak, érthetetlen, hogy a kisebb bíróságok miért nem tárgyalták meg az ügyet.

A kedden közölt közleményben az alkotmánybíróság leírta, a helyieket előnyben részesítő üzleteket csak úgy lehet megvalósítani, ha jó oka van rá a vállalkozónak. Mivel a gyógyfürdő éppen a távol lakó embereket próbálta megszólítani, nem volt joguk az osztrák férfivel kivételezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik