Nagyvilág

A kommunisták megbuktatására szervezkedik a kubai ellenzék

Tanácskozásuk után még a Google felé is kéréssel fordultak.

Mintegy hetven Kubában és külföldön működő ellenzéki csoport képviselője jelentette be hétfőn, hogy közös politikai akciófrontot hoznak létre a kommunista kormány elleni fellépéshez.

Puerto Rico fővárosában, San Juanban az elmúlt hét végén tartották a második Kubai Nemzeti Találkozót. Itt született a megállapodás annak érdekében, hogy a jelenleg nagyon szétszórt ellenzéki csoportok egyesítsék erejüket. Két szekcióban fognak dolgozni, az egyik Kubában, a másik külföldön működik majd. A szekciókon belül munkabizottságok alakulnak.

A tervek szerint a nemzetgyűlésnek is nevezett Puerto Ricó-i találkozót a jövőben minden évben összehívják majd. Különleges figyelmet fordítanak a hatósági elnyomásra, az ellenzékiek zaklatására és a politikai foglyokra.

Az ellenzékiek nyilatkozatukban még a Google-t is felszólították, hogy biztosítson Kubában olyan vezeték nélküli internetes szolgáltatást, amit nem lehet cenzúrázni.

Az Egyesült Államok és Kuba közeledése miatt romlott a kubai nép helyzete, a rendszer levegőhöz jutott – hangoztatták a sajtótájékoztatón. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik