Nagyvilág

Donald Trump olyat mondott, amit épeszű elnökjelölt a kampány ezen szakaszában már nem szokott

Donald Trump a vicc kategóriából átlépett a komoly kategóriába azzal, hogy ő lett a republikánus párt hivatalos elnökjelöltje. Ilyenkor már minden szónak, kifejezésnek akkora súlya van, hogy gyakorlatilag napok kellenek ahhoz, hogy a kampánycsapatok összeállítsák egy-egy beszéd összetételét.

Ó, de nem Donald Trumpnál!

A milliárdos üzletember miután megnyerte az előválasztást és átverekedte magát pártja fontos-pénzes emberein, kicsit elkezdett konszolidáltabban nyilatkozni a világ dolgairól. Legalábbis megpróbált. Ezen törekvéseinek azonban most elég durván vetett véget, miután Trump bejelentette, hogy szerinte

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke az ISIS terrorszervezet egyik alapítója.

Donald Trump olyat mondott, amit épeszű elnökjelölt a kampány ezen szakaszában már nem szokott 1
LOL! Kép: Fusion.net

Trump a floridai Fort Lauderdale-ben tartott kampányrendezvényén úgy hivatkozott Obamára, mint az ISIS alapítójára, majd egy váratlan fordulattal megnevezte a szervezet másik nagy alapítóját is, közvetlen politikai vetélytársát, Hillary Clinton-t.

Még 89 nap van hátra a novemberi amerikai választásokig, a legutóbbi közvéleménykutatások szerint Hillary Clinton átvette a kezdeti vezetést Donald Trumptól, lehet, hogy épp ennek köszönhető az, hogy a republikánus jelölt ilyen elkeseredett támadásba lendült.

Jezebel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik