Nagyvilág

Rendőrök nyomoznak egy németországi alternatív rákklinikán

Három beteg három egymást követő napon halt meg.

A német és a holland rendőrség is vizsgálja egy nyugat-németországi alternatív rákklinika három betegének halálát. A brüggen-brachti Klaus Ross Alternatív Rákkezelési Központban három egymást követő napon hunyt el egy 55 éves belga nő, egy 55 éves holland férfi és egy 43 éves holland nő. Két másik beteget átszállítottak az intézményből egy holland kórházba.

A 43 éves nő mellrákkal került az intézetbe. Miután július 25-én kezelést kapott, fejfájásra panaszkodott, majd nem sokkal később már beszélni sem tudott. A német ügyészség közlése szerint egyelőre nem világos a betegek halálának oka.

A németországi alternatív klinika főleg belga és holland betegek körében volt népszerű, ezekben az országokban ugyanis jóval szigorúbb szabályozás vonatkozik az alternatív gyógymódokra. A holland határ közelében lévő intézet az első haláleset után közleményt adott ki honlapján. Azt írták, nagyon sajnálják és megdöbbenéssel fogadták a hírt, ugyanakkor leszögezték, hogy alaptalan a halálesetért az alternatív gyógymódot tenni felelőssé. A másik két halálesetről már nem adtak ki közleményt.

Az ügyészek azonban úgy látják, hogy a klinikán kezelt betegek konkrét veszélynek vannak kitéve, és kérték a betegeket, hogy sürgősen forduljanak orvoshoz. Egy tízhetes kezelésért egyébként csaknem tízezer eurót kért el az intézmény. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik