Nagyvilág

Három rendőr meghalt, több megsebesült egy amerikai lövöldözésben

A tűzpárbaj a lousianai Baton Rouge-ben történt vasárnap. A támadók gépkarabéllyal lőttek a rendőrökre, a szóvivőjük szerint a környéket lezárták, a helyieket arra kérték, maradjanak otthon.

Úgy tudni, hogy a városi rendőrkapitány helyetteseire is rálőttek. A rendőrség közlése szerint az egyik támadót megölték, két feltételezett társa még szabadon van.

A The Advocate szerint eddig három rendőr halt meg és heten sérültek meg a lövöldözésben.

A CNN azt írta: a rendőrséget értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en gépkarabéllyal a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, tüzet nyitott rájuk.

A rendőrség jelenleg különleges robotok segítségével fésüli át a lelőtt támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva, mondta a rendőrségi szóvivő.

A lövöldözés a rendőrőrstől nagyjából egy kilométerre fekvő bevásárlóközpont közelében zajlott. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a tetthelytől.

A polgármester nyugalomra intette a helyieket.

Ne hagyjuk, hogy bárki miatt az abszurd erőszakcselekményekről ismerjék meg közösségünket.

Korábban Baton Rouge-ben ölték meg Alton Sterlinget, az ő halála után lettek országszerte tüntetések a rendőri erőszak ellen, Dallasban egy fekete férfi öt rendőrt ölt meg.

(BBC, GuardianConflict News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik