Nagyvilág

Megszólalt a férfi, aki fegyvert adott el a dallasi rendőrgyilkosnak

Bár nem biztos, hogy az ő AK-47-esével követték el a merényletet, részben felelősnek érzi magát, és a kedve is elment a fegyvergyűjtéstől.

A Facebookon keresztül vásárolt AK-47-es gépkarabélyt az a férfi, aki a múlt héten agyonlőtt öt rendőrt. A Daily News megtalálta azt a férfit, aki eladta a fegyvert Micah Johnsonnak.

A 26 éves Colton Crews azt mondta, nem is tudja, mit gondoljon a történtekről, egyszerűen szörnyen érzi magát. A férfi normálisnak tűnt, és azt is tudta, hogy a hadseregben szolgált, így nem látott kivetnivalót abban, hogy eladja neki a Kalasnyikovot. Egy parkolóban találkoztak, negyed óra alatt lebonyolították az üzletet.

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy Johnson ezt a fegyvert használta a merénylet során. Erről Crews is próbált meggyőződni, de nem adtak neki konkrét információt.

A férfi azt mondta: nevelőapja kísérte el, amikor elvitte Johnsonnak az AK-47-est. „Kiszálltunk az autóból, kezet ráztunk. Nevelőapám is kiszállt, köszönetet mondott Johnsonnak a katonai szolgálataiért, aztán mentünk a dolgunkra” – emlékezett vissza. A későbbi rendőrgyilkos arról is beszélt Crews-nak, hogy hiányzott neki, hogy legyen egy fegyvere, mióta hazatért Afganisztánból.

A texasi törvények szerint egyébként semmilyen ellenőrzésre nincs szükség a fegyverek adás-vételéhez. A férfi egyébként azért adta el a Kalasnyikovot, mert meghívták Mexikóba egy esküvőre, és kellett a pénz repülőjegyre.

Crews azt mondta, a történtek óta elment a kedve a fegyverektől. Részben felelősnek érzi magát a vérengzés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik