Nagyvilág

“Az amerikaiak többsége nem akarja a fegyvertartás szigorítását”

Nem valószínű a fegyverviselés szigorítása az Egyesült államokban, mert a fegyverlobbi nagyon erős és a fegyverviselés az amerikai történelem és kultúra szerves része, mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő.

Csak kisebb változtatások várhatóak – például, hogy nyíltan vagy rejtve lehet viselni, korlátozzák-e egyes kategóriák vásárlását -, ám szövetségi szabályozás nem várható.

Hozzátette, már több mint 300 millió lőfegyverrel rendelkeznek az amerikaiak és az Országos Lövész Egylet az egyik legerősebb szervezet az országban. Olyannyira az, hogy sok politikus függ a támogatásától, ezért nem is mernek szembefordulni vele.

Az amerikaiak többsége nem is akarja a fegyvertartás szigorítását, ott a történelmi tudat szerves része a fegyverviselés. Azt jelképezi, hogy az is meg tudja védeni magát, aki csak magára hagyatkozhat. Amíg a bűnözők a feketepiacon meg tudják venni a fegyvereket, a békés polgárok is vásárolhassanak, hogy meg tudják védeni magukat a bűnözőkkel szemben, ez a fegyverlobbi egyik legfőbb érve,

mondta a szakértő.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik