Nagyvilág

Bocsánatot kértek a rendőrök, mert fegyvert fogtak egy muszlim férfira

Egy recepciós hívta őket, mert úgy hallotta, a férfi az Iszlám Államról beszél telefonon.

Bocsánatot kért a rendőrség egy muszlim férfitól, akire több rendőr fegyvert fogott Ohióban, rákiabáltak és megbilincselték, anélkül, hogy megmondták volna neki, miért intézkednek ellene. Az avoni rendőrfőnök azt mondta: nem szabadott volna ilyen helyzetbe kerülnie a férfinak.

A rendőrök egy avoni szállodába szálltak ki. A recepciós szólt nekik, hogy egy férfi arabul beszél a telefonjába, és az Iszlám Államot emlegeti. Legalább öt rendőr szállt ki, és azon túl, hogy fegyvert fogtak a 41 éves üzletemberre és megbilincselték, meg is motozták. Az után vették le róla a bilincset, hogy kiderült: szó sem volt Iszlám Államról, a recepciós igazából nem is hallotta, hogy a férfi ezt emlegette volna.

Miután elengedték a felzaklatott férfit, összeesett és kórházba szállították. Enyhe szélütést kapott.

Az Egyesült Arab Emirátusok külügyminisztériuma közleményt adott ki, melyben elítélte a férfival szembeni brutális bánásmódot. Avon polgármestere sajnálatosnak nevezte a történteket, de azzal védte a rendőröket, hogy az ilyenkor szokásos eljárásrendet alkalmazták. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának helyi képviselője úgy nyilatkozott, hogy a szálloda üzemeltetőjének képzésre kellene küldenie a dolgozóit.

A kórházba került férfi azt üzente: nagyra értékeli, hogy bocsánatot kértek tőle a történtek után, ezt pozitív és nagyon fontos lépésnek tartja. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik