Nagyvilág

„Afrikába küldték” a balhézó suhancok a 18 éve Angliában élő férfit

Eljárás indult ellenük, miután botrányt okoztak a villamoson. A megtámadott férfi szerint sokan úgy érzik a Brexit-népszavazás után, hogy megengedhetik maguknak ezt a viselkedést.

Két brit fiatal óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, egy tinédzser fiú pedig őrizetben van, miután Manchesterben, a villamoson szóban inzultáltak egy férfit.

Egy utas le is filmezte, ahogy a fiatalok azt kiabálják Juan Jasso egyetemi oktatónak, az Egyesült Államok hadserege veteránjának, hogy „menjen vissza Afrikába”. Az interneten terjedő feltételen látható, hogy a fiatalok sörösüveget szorongattak, egyikük le is öntötte a férfit, miközben azt kiabálták: „Ne pofázz, amikor nem is Angliából származok, te kis kibaszott migráns. Szállj le most a kurva villamosról, menj vissza Afrikába!”

A három fiatalnak több utas is visszaszólt, azt mondták nekik, hogy szégyent hoznak Angliára.

Juan Jasso, aki hírszerzési elemző volt az amerikai hadseregben, a Channel 4-nak azt mondta, amikor kiabálni kezdtek neki a suhancok, azt mondta nekik, hogy vigyázzanak a szájukra, mert a többi utast is zavarta a mocskolódás. Nem érezte magát kimondottan veszélyben, de úgy véli, ilyen helyzetben kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, mert nem lehet tudni, hogy kik  ezek az emberek, mi a hátterük és hogyan fognak reagálni.

A megtámadott férfi úgy vélekedett, hogy a Brexit-népszavazás eredménye miatt úgy érzik emberek, hogy megengedhetik maguknak ezt a viselkedést. Jasso egyébként 18 éve él az Egyesült Királyságban, és másodszor érte ilyen incidens. Ennek ellenére Nagy-Britanniát érzi az otthonának, itt neveli kislányát, és itt vannak barátai. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik