Nagyvilág

Beperelte a kórházat a kínai meleg férfi, mert „meg akarták gyógyítani”

Gyógyszerekkel, elzárással és veréssel próbálták „kezelni”.

Beperelt egy pszichiátriai kórházat egy 32 éves észak-kínai meleg férfi, mert gyógyszerekkel, elzárással és veréssel próbálták „meggyógyítani”. A férfi azt mondta: kényszerítették, hogy „szexuális korrekciós terápián” vegyen részt, és akarata ellenére tartották fogva.

A médiában „Ju Hu” álnéven szereplő férfit családtagjai és felesége juttatták az intézménybe. Barátja egy jogvédő aktivistához fordult segítségért, hogy kiszabadítsák.

A homoszexualitás 1997-ig tiltott volt Kínában, azóta viszont egyre szabadabban élhetnek a szexuális kisebbségek, nagyszabású rendezvényeik is vannak. Ugyanakkor több kórház és orvos végez „konverziós terápiákat” gyógyszerek és elektrosokk segítségével, bármiféle tudományos megalapozottság nélkül.

„Ju Hu” barátja elmondta: szeretné tisztázni, hogy a homoszexualitás nem betegség, nem lehet meggyógyítani. Szeretné, ha az eset figyelmeztetés lenne az ezzel próbálkozó intézményeknek. A kórházba kényszerített férfinak azóta is rémálmai vannak a kikötözésekről és verésekről. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik