Nagyvilág

Kórházi ágyából üzent Berlusconi

silvio berlusconi (silvio berlusconi)
silvio berlusconi (silvio berlusconi)

A kórházi ágyból üzent Silvio Berlusconi, hogy közelgő szívműtéte ellenére sem hagy fel a politikával, és esze ágában sincs feladni az általa vezetett ellenzéki jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt elnöki tisztségét.

Az orvosok a hét közepén közölték, hogy a nyolcvanadik évét szeptemberben betöltő Silvio Berlusconin szívbillentyű műtétet kell végrehajtani. A volt többszörös kormányfő súlyos szívelégtelenségben szenved.

Berlusconi kórházi üzenetét a párt szóvivője tolmácsolta a hét végén. Debora Bergamini egyidejűleg cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a párton belül máris hatalmi harc tört volna ki az utódlásért. “Az elnöki tisztségért folyó állítólagos belháború nem más, mint a cinikus sajtó kitalációja” – hangoztatta a szóvivő.

Renato Brunetta, a párt parlamenti frakcióvezetője mindezt azzal toldotta meg, hogy

Berlusconi “elpusztíthatatlan”,

és olyan erőben tér vissza a politika színpadára, amilyenben korábban soha nem volt.

A korábbi miniszterelnök köszönetet mondott a mielőbbi felépülését kívánó üzenetekért, és híveit arra szólította fel, hogy küzdjenek a párt sikeréért a helyhatósági választások második fordulójában.

Silvio Berlusconit kedden vitték a milánói San Raffaele kórházba. Azt megelőzően személyesen vett részt az önkormányzati választások kampányában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik